Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Csilis sütőtökkrém leves

2018. január 13. - Kizlinger Mónika

 

received_1951857661704812.jpeg

Én személy szerint imádom ezt a levest. Ez indított el azon az úton, melyen a sütőtököt megkedveltem. Egy kedves barátnőm ismertette meg velem ezt a levest, bár ő roppant módon megszórta csilivel, de így is rettentően elnyerte tetszésem. Saját magam már lényegesen kevesebbet teszek bele és egy kis tökmagolajjal is gazdagítom az eredeti receptet.

 

Hozzávalók

1/2-ed sütőtök

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

kb 5 centis gyömbér

3 evőkanál barnacukor

1 dl száraz fehérbor

1 dl narancslé (legalább 50%-os)

1/2 liter zöldségleves (ha éppen nincs maradék zöldségleves, akkor leveskockából is tökéletes)

1 dl tejszín

3 evőkanál tejföl

csili pehely ízlés szerint

só, bors

tökmag

tökmagolaj

 

A hagymát kis kockákra vágom, a fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A sütőtököt kockákra vágom. Egy lábasba kevés olajon párolom a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Mikor megpirult ráteszem a kockázott sütőtököt, pár percig pirítom ezt is, majd meghintem a barna cukorral. Addig hevítem, míg felolvad a cukor. Ekkor ráöntöm a fehérbort és a zöldséglevest, majd fedővel letakarva addig főzöm, míg a tök teljesen megpuhul.Lehúzom a tűzhelyről hagyom kicsit hűlni, majd botmixerrel pürésítem, ízlés szerint sózom és borsozom. A tejszínt és a tejfölt összekeverem és a leveshez adom, alaposan elkeverem, ezután a narancslét is hozzáadom, megszórom csilivel.

Tökmagolajjal meglocsolva és pirított tökmaggal tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr3313571429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása