Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Sportszelet - ahogy mi szeretjük

2018. március 12. - Kizlinger Mónika

2018-03-12_06_41_39.jpg

 

Ez egy roppant egyszerű, és igencsak finom nassolni való. Többszöri elkészítést követően alakult ki a számunkra leginkább tetsző recept. Én most a mi változatunkat írom le nektek. Ha csak felnőttek esznek belőle akkor lehet alkoholosan is keszíteni, ha gyerekek is kapnak belőle, akkor természetesen aromával készítem el. A legnehezebb része az, hogy ki kell várni azt a kb 2-2,5 órát, míg a hűtőben kissé megdermed. 

 

Hozzávalók

50 dkg darált keksz  (lehet bolti darált keksz is, de akár összedarálhatjuk otthon is)

5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 egész margarin

20 dkg barna cukor

5 dl tejszín

0.5l dl rum vagy 1 egész oetker rumaroma (ez itt nem a reklám helye, de nekem ezzel lett a legfinomabb)

Másfél tábla jobb minőségű étcsoki (min 50%os)

4 evőkanál olaj

 

Egy tálba elkeverem a darált kekszet a cukrozatlan kakaopórral. Egy lábasban felteszem az összekockázott margarint (így könnyebben felolvad), a cukrot és kb 4 dl tejszínt. A maradék teszínt félreteszem, nem mindig kell az összes a massza elkeszítéséhez, így összekeveréskor még tudom szabályozni, hogy mennyit vesz majd fel a massza. Nem kell felforralni, csak addig melegítem, míg a margarin és a cukor felolvad a tejszínben. Ha ez megvan, akkor ráöntöm a kakaós darált kekszre és elkezdem összekeverni. Ekkor hozzáadom a rumot vagy a rumaromát (ha felnőtteknek készül én bele szoktam még egy kupica vodkát is önteni, hogy picit kiemelje a rum aromáját). Alaposan összekeverem. Egy lágy masszát kell kapjunk, ha még keményebbnek bizonyul, akkor félretett tejszínnel higítom tovább. Ha már megfelelő állagú, akkor egy tepsibe/formába öntöm és simára lapogatom. Elkészítem a csokiborítast is a tetejére, gőz felett egy tálba az étcsokit felolvasztom az olajjal együtt. Mikor felolvadt ráöntöm a massza tetejére és szépen egyenletesen szétolszlatom. Ezután mehet a hütő, 2-2,5 órát hagyom pihenni, ezalatt kellőenegdermed ahhoz, szépen szeletelni lehessen. 

Jó nassolást�

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr2313732564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2018.03.25. 20:36:50

Az "1 egész margarin", az 25 dkg?

Kizlinger Mónika 2018.03.25. 20:38:43

Igen, 25 dkg margarin kell hozzá.
süti beállítások módosítása