Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Két sajtos, szezámos keksz

2018. március 14. - Kizlinger Mónika

20180313_190347.jpg

Ez egy igazán ízletes és gyorsan otthon is elkészíthető sós keksz. Annyira finom, hogy nálunk mát duplázott mennyiseg készül belőle, mert rögtön elfogyna. Ide most az egyszeri mennyiséget írom le, ez is kb 50 db lesz,.

 

Hozzávalók

25 dkg liszt

15 dkg reszelt sajt, fele-fele arányban cheddar és maasdamer

12 dkg zsír (szobahőmérsékletű) 

1.5 teáskanál só

2 evőkanál szezámmag

Tetejére

1 tojás a kenéshez

szezámmag a szóráshoz

Az alapanyagokat egy tálba helyezem ,  kézzel  alaposan összegyúrom. Mikor mar összeállt a teszta folpackba teszem és hütőbe teszem 1 órát pihenni.

Lisztezett felületen kb 3 mm vékonyságúra nyújtom és tetszóleges kisebb méretű kiszúróval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem. A tetejét a felvert tojassal megkenem és megszórom szezámmaggal. 

180 fokra előmelegített sütőbe légkeveréssel 20 percig sütöm. (Légkeverés nélkül 200 fokon). 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr9813737724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.