Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Brokkolifasírt

2018. február 13. - Kizlinger Mónika

2018-02-13_17_43_24.jpg

Húshagyó keddre tekintettel, igaz ezen a napon még pont szabadna húst enni, utolsó farsangi napon, a böjt kezdete előtt, de egy kis könnyedebb finomság, a téli nehéz ételek után nekünk is jól esik, így egy húsmentes étel került ma az asztalra. Nem mellesleg igen nagy kedvencünk, nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el nálunk ebből.

 

Hozzávalók

50 dkg brokkoli

2 egesz tojás

10 dkg vörös chedar sajt reszelve

3 gerezd fokhagyma préselve

zsemlemorzsa

só, frissen őrölt bors

 

Brokkolit rózsáira szedem és sós vízbe főzöm. Mikor puhára főtt leszüröm. Egy tálba teszem és villával összetöröm, de nem pépesítem. Hozzáadom a tojásokat, reszelt sajtot, fokhagymát, sózom, borsozom. Összekeverem és lassan adagolva annyi zsemlemorzsát adok hozzá, amitől még lágy, de formázható masszát kapok. Kézzel pogácsákat formázok belőle és forró zsiradékba, de közepes lángon oldalanként 2-3 perc alatt készre sütöm.

süti beállítások módosítása