Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Spenótos-lazacos tészta

2018. január 02. - Kizlinger Mónika

20170526_151604.jpg

Tavasszal ültettünk spenótot, kíváncsiságból, mennyire szereti a kertünkben található földet. Nagyon szerette, rengeteg spenótunk lett, hirtelen, és gyorsan. Így sorra kerültek spenótos ételek az asztalunkra, ez is egy ilyen finomság. Remek példa egy gyorsan elkészíthető, könnyű, de mégis picit fényűző finomságra.

Hozzávalók

10 dkg natúr/tejszínes krémsajt

10 dkg tejföl

1 fokhagyma zúzva

2 jó nagy marék friss spenótlevél

1 zacskó szeletelt füstölt lazac

fehér bors

olívaolaj

linguine tészta (vagy bármilyen széles metélt, esetleg fussili)

 

Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat felmelegítünk, rádobjuk a spenótokat és megfonnyasztjuk. Ez gyorsan megvan, a spenót pár pillanat alatt megfonnyad, ezután ráöntjük a krémsajtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Felforraljuk, és pár perc után már le is zárhatjuk a tűzhelyet. A füstölt lazacokat kézzel szétszakítjuk apróbb darabokra és rászórjuk a tetejére.

Kifőzzük a tésztát, majd leszűrést követően belemerjük a kész szószba. Nem baj, ha nem csepegett ki teljesen a tészta, egy kis főzőlé jót tesz a krémes szósznak. Tányérba szedjük és elfogyasztjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr3413540669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása