Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Bloody mary szarvascomb

2018. február 19. - Kizlinger Mónika

2018-02-18_07_00_08.png

Ezt a receptet először marhával csináltam,mennyei volt, istenien omlós. A lényeg a lassan hosszan sütés. Gondoltam, hogy most kilepek kicsit a megszokott szarvaspörkölt, fokhagymás szarvassült hagyományos komfortzónájából es valami mást készítek a húsból. Így esett a választásom erre a receptre. 

Hozzávalók

Kb fél kg szarvascomb egyben

1 nagy hagyma 8 részre vágva

2 db szálzeller nagy darabokra vágva

0.5 l passata

2 deci alaplé

1 dl vodka

Kevés vörösbor

só, bors,

5 db szegfűszeg

5 db borókabogyó

Előveszek egy olyan lábast, melyet majd a sütőbe is be tudok tenni. Kevés zsiradékot teszek bele,felhevítem. A sütőt közben 130 fokra kapcsolom, hogy bemelegedjen.A szarvashúst alaposan sózom és borsozom minden oldalán, majd  minden oldalára kérget pirítok, ha megvan félreteszem. Beleteszem a hagymát és a szálzellert kissé megdinsztelem, közben kevés bort öntök rá, ezzel a letapadt pörzs anyagot is felszedem a lábas aljáról, mely tovább gazdagítja az ízeket. Közben egy tálba öntöm a passatat, hozzáadom a vodkát, sózom, borsozom es elkeverem. A lábasba visszateszem a húst, ráöntöm a paradicsomos szószt, megszórom a szegfűszeggel és borókabogyóval, ráöntöm az alaplevet, picit megkeverem. Egy darab sütőpapírt összegyűrök és bevizezek,  ezzel fedem le a lábasban a húst és a szaftot, hogy a saját gőzében párolodhasson a hús. Nem kell félni nem fog rátapadni sem a hús, sem a szósz. Beteszem a sütőbe és 3 órát hagyom. Ez idő alatt istenien omlósra sül. 

Bár ez egy masszív, karakteres hús, de mivel annyira omlósra sül, hogy szinte szétolvad a szánkban, így én egy könnyedebb vörösbort választottam mellé. 1 pohár portugiesert fogyasztottam hozzá.

A recept ahogy említettem marhahússal, de igazából bármilyen roboaztus vöröshússal elkészíthető. Korábban marhahússal sütöttem, akkor az 1 kg-os húst 5 órán át sütöttem,ennyi idő kellett neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr7913680882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása