Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Zöldséges tészta kis szalonnával

2018. február 04. - Kizlinger Mónika

20180202_131046.jpg

Ezt a tésztát nagyon szeretjük, egyszerű, gyors és igazán könnyű, gyomorkímélő. Mikor kicsit nehezebb ételek kerülnek egymást követően az asztalra vacsorára, akkor mindig ezt szoktuk enni egy kis fellélegzésként a pocakunknak. Szélesmetélttel, spagettivel, makarónival a legjobb szerintem. Mi általában teljeskiőrlésű lisztből, otthon készült tésztát használunk

 

Hozzávalók

30 dkg tészta

1 kisebb fej káposzta negyede

1 vöröshagyma

2 közepes sárgarépa

5 dkg főtt császárszalonna

zsiradék

só, bors

Míg a tésztát kifőzzük, közben a zöldségeket is meg tudjuk pirítani. A káposztát, répá és hagymát vékony csíkokra szeleteljük. A szalonnával is ugyanígy járunk el. Kevés zsiradékot a szalonnával együtt melegítjük. Mikor a szalonna megpirult, akkor beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és lefedjük. Időnként kevergessük meg, hogy ne kapjon le a zöldség. Körülbelül 20 perc alatt megpuhul, ekkor a kifőtt tésztát is hozzáadjuk. Összekeverjük és már ehetjük is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr2313632524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása