Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Juhtúros puliszka szalonnával

2018. január 23. - Kizlinger Mónika

20170126_190833.jpg

 

Ez az az étel, amit senkinek sem kell különösen körülírni. Általában köretként szokták fogyasztani. Mi is leginkább köretként esszük, de megállja a helyét egy könnyedebb főétkezésnek is.

 

Hozzávalók


30 dkg kukoricadara
30-40 dkg juhtúró
10 dkg szalonna
1 l víz
1 kávéskanál só
zsír


A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz, de nem kemény. A kevergetés fontos, mert könnyen leég.
Egy lábasba tegyünk kevés zsírt, és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé reszelt sajtot is szórunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr6613598009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása