Földkörüli kalandozások az ízek világában

Gastroshock

Gastroshock

Orgonaszörp

2018. április 24. - Kizlinger Mónika

2018-04-24_13_20_35.jpg

Itt a tavasz, már-már elég nyárias. A kertek első hercegnői a nárciszok és a tulipánok ledobták lassan szirmaikat, és az első igazi illatbomba megérkezett, nálunk tipikusan anyák napi virágnak hívtuk, szóval itt vannak az orgonák. Sokan nem is hallottak még róla, hogy az orgonából is kiváló szörp készíthető  aki szereti a friss bodza, ibolya, levendula, akácvirág szörpöket, annak ez is ízleni fog. Elkészítése pedig roppan egyszerű.

Hozzávalók

Fél liternyi száráról lecsipegetett orgonavirág

Fél liter víz

Fél liternyi cukor

Fél citrom 3-4 részre darabolva

A cukrot a vizzel felforralom, hagyom 10 percig rotyogni. Leveszem a tűzhelyről, ekkor belecsavarom a citromdarabok levét és bele is dobom őket. Beleteszem a lecsipegetett orgonavirágot is. Nem keverem össze, csak hagyom benne ázni 24 órát. Leszüröm és üvegbe töltöm.

Ha azt szeretnénk, hogy ilyen szép mályvás színe legyen a szörpünknek, akkor ne főzzük, csak áztassuk.

Pár csepp citromlé a pohárba csepegtetve még inkább kiemeli az ízeket

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroshock.blog.hu/api/trackback/id/tr8913867552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása