Ez a recept úgy keletkezett, hogy annyira szépek a kifacsart narancsok héjai, ezzel kezdeni kellene valamit. Kandírozni nem akartam a héjakat, ennél magasztosabb végeredményt képzeltem. Így nekiláttam a netet böngészni, mit is lehetne kezdeni vele. A narancsos krém mellett döntöttem, amiből sajtkrém kerekedett. Végül 2 receptet ötvöztem, mert magában egyiket sem találtam az igazinak. Így keletkezett a mi narancsos sajtkrémünk, narancshéjba töltve. Az elkészítése roppant egyszerű, gyorsan megvan, és roppant finom. Természetesen poharakba töltve is remek finomság:)
Hozzávalók
20 dkg natúr/tejszínes krémsajt
12 dkg tejföl
2 tojás kettéválasztva
15 dkg porcukor
1 narancs frissen kifacsart leve
a narancs héja kandírozva
2 evőkanál keményítő
3 kifacsart narancs héja - 6 fél db - ( ennek hiányában természetesen poharakba is tölthetem)
A krémsajtot, tejfölt, tojások sárgáját és a porcukrot habverővel felverem. Hozzákeverem a narancs levét, ezzel is alaposan összekeverem. Ezután beleszitálom a keményítőt, melyet szintén alaposan elkeverek benne.
Felverem a tojásfehérjéket kemény habbá. Ennek először az egyharmadát óvatosan beleforgatom a krémbe. Mikor már homogén, hozzákeverem a maradék fehérjehabot is.
Fogom és a kifacsart narancsok héjaiba töltöm. Ha épp nincs narancshéjam, vagy csak ezért nem akarok kifacsarni pluszba narancsot, akkor kis tálkákba, vagy poharakba töltöm.
A krémhez kifacsart narancsokról vékonyan (hámozóval a legkönnyebb) levágom a héjak narancssárga részét, a fehér részét ne vágjuk hozzá, mert az roppant keserű. Vékony csíkokra, szeletkékre, ahogy tetszik felvágjuk. Egy kis lábasba 2 evőkanál cukrot 1 evőkanál vízzel felforralunk, majd beleszórjuk a felaprózott narancshéjakat. Addig forgatjuk benne, míg jó alaposan bevonja. Ezután kivesszük és a narancskrém tetejére halmozzuk.
A krémet fogyasztás előtt érdemes 2-3 órára hűtőbe tenni.